İki Çocuk Daha Anneleriyle Hapishanede

Hapiste Çocuk

29 Mayıs 2014 tarihinde basına yansıyan haberlere göre 1 ve 4 yaşlarındaki iki çocuk bakacak başka kimseleri olmadığı için anneleriyle beraber hapishaneye girmek zorunda kaldılar. Bu tür haberlere zaman zaman basında rastlamak mümkün. Basının ilgi gösterdiklerinde çocukların ve annelerinin hapse girmesi geciktirilebiliyor ya da engellenebiliyor ancak bu haberlerin çoğu üçüncü sayfa haberi olarak kalıyor. Bu tür haberlere ulaştıkça okurlarımızla paylaşmaya ve çocuk hapishanelerine, anneleriyle beraber hapishaneye girmek zorunda kalan çocukların durumlarına dikkat çekmeye çalışacağız. Tepki duymanın ve karşı çıkışı örgütlemenin öncelikle bilmekten geçtiğini düşünüyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı “Uçurtmayı Vurmasınlar” adını taşıyan bir proje başlatmış ve anneleriyle beraber hapishanelerde tutulan çocukların gündüzleri kreşlerde kalabilmesini amaçlamıştı. Bu projeye ilişkin basına yansıyan haberlere göre anneleriyle beraber hapishanede tutulan ve bu projeden yararlandırılan çocukların sayıları şöyle:

“Proje çerçevesinde geçen yıl, 42 çocuk özel kreş ve gündüz bakımevinden yararlandı. 39 çocuk korunma ve bakım altında bulunurken, 361 çocuğa ise sosyal ekonomik destek sağlandı. 2012 yılında toplamda 447 çocuk eğitim görürken, 2013 yılında ise 442 çocuk programdan yararlandı. Son 11 yılda toplamda 2 bin 93 çocuğun hapishanelerin olumsuz şartlarından uzaklaştırılarak kreş eğitimi almaları sağlandı.”

Anneleriyle beraber hapishanede tutulan ve sayıları yaklaşık 500 olan bu çocukların durumlarına örnek oluşturan 29 Mayıs 2014 tarihli haberi okuyucularımızla paylaşıyoruz:

Cezaevi girişinde kahreden manzara

4 yaşındaki C.A, bir poşet dolusu bisküvisiyle cezaevine girdi. Kahreden diğer detay ise annesinin kucağındaki bir yaşındaki erkek kardeşiydi. İki kardeş şimdi dışarıda onlara bakacak hiçbir akrabaları olmadığı için anneleriyle birlikte cezaevinde yaşıyor.
Cezaevi girişinde kahreden manzara
DHA
BURSA’da İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 23 kişiden, 5’i kadın 15’i tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan Hicran A., bakacak kimsesi olmadığı için 1 yaşındaki oğlu S.A. ve 4 yaşındaki kızı C.A. ile birlikte cezaevine girdi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkez Yıldırım İlçesi’nde uyuşturucu satıldığını tespit ettiği Demetevler Mahallesi’nde dün 15 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. 100 kişiden oluşan komando birliklerinin görev aldığı operasyonda, 5’i kadın 23 kişi özaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda satışa hazır hale getirilen 11 kilo 280 gram kubar esrar, 4 kilo 655 gram bonzai, 2 kilo 350 gram sentetik uyuşturucu, 80 kök hintkeneviri, 1143 adet sentetik hap, 5’i kurusıkı 11 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 12 şarjör ve 62 fişek ile 2 bıçak ele geçirildi. Jandarma, aramalar sırasında ele geçirdiği uyuşturucu ticaretinden elde edilidiği sanılan 48 bin 410 TL paraya da el koydu.

Sorgulamaları tamamlanan 23 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Sait Ay, Vural Özdivrik, Adnan Sepetçioğlu, Orçun Ünlüyayla, Hasan Ünlüyayla, Masun Kırbıyık, Erdem Parlakman, Turan Yolgörü, Emrah Yolgörü, Uğur Yolgörü ile Nur Kadın Özçalışkan, Nermin Özdivrik, Cangül Yolgörü, Filiz Göçük ve Hicran A. adlı kadınlar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 8 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÇOCUKLARIYLA CEZAEVİNE GİRDİ

Bu arada tutuklananlar arasında bulunan Hicran A., adliyeye kucağındaki oğlu S.A. ve elinden tuttuğu kızı C.A. ile geldi. Çocuklarının yemesi için satın aldığı meyve suyu ve bisküvileri poşete koyup kızı C.’ye veren Hicran A., mahkeme tarafından hakkında verilen tutuklama kararının ardından bırakacak kimsesi olmadığı için çocuklarıyla birlikte Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne girdi.

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

Yukarı ↑