15 Ekim’de Konya’da yapılacak toplantıda Çocuk Hapishaneleri de konuşulacak!

Konya’da Hapishaneleri Konuşuyoruz

konya

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, ÜNİVERSİTELER HAPİSHANE YÖNETİMLERİYLE SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARINI TARTIŞIYORLAR

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST), Şubat 2013 tarihi itibariyle başlattığı “Hapishaneler, Sivil Toplum ve Üniversitelerin Rolü” projesiyle Adana, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, İzmir dahil olmak üzere Türkiye genelinde 10 ilde, sivil dinamiklerin ve üniversitelerin hapishaneler konusunda farkındalığını arttırmayı ve bu yerel aktörler arasında iletişim ağı kurmayı amaçlıyor.

Kurulduğu yıldan itibaren ceza infaz sistemine sivil toplum örgütlerinin bakış açısının yerleşmesi ve müdahale imkanlarının oluşması için İstanbul başta olmak üzere birçok ilde çalışmalarını yürüten CİSST; 10 ilde, başta üniversitelerin sosyoloji, psikoloji, hukuk fakültelerinden akademisyenler olmak üzere; meslek örgütleri; odalar; barolar; insan hakları ile ilgili sivil toplum örgütleri; kamu kurumları ve yerel basın temsilcileriyle; hapishane yöneticilerini bir araya getiriyor ve hapishanelerin sorunlarını ve çözüm yollarını tartışıyor.

Medya ve kamuoyunda tek yönlü ya da sansasyonel durumlar dışında çok konuşulmayan, üstünde durulmayan hapishaneler, il toplantılarında mimari yapısı, sağlık sistemi, mahpusların ve özel ihtiyacı olan mahpusların sorunları, çalışanlarının koşulları, kötü muameleler ve iyi örnekler vb. çeşitli yönleriyle ele alınıyor.

Üniversite söyleşileriyle, Türkiye’deki hapishaneler ve koşulları hakkında bilgi ve deneyimler aktarılıyor, akademisyenlerin ve öğrencilerin, hapishaneleri çalışma ve araştırma alanı olarak görmeleri teşvik ediliyor.

Ayrıca hapishane yönetiminin ve personelinin, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası insan haklarına, Avrupa hapishane kurallarına, Birleşmiş Milletler mahpuslara muamele ilgili temel ilkeler ve standart asgari kurallarına göre bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla toplantılar düzenleniyor.

Bu toplantıya proje kapsamında, illerde yürütülen çalışmalar, yerel aktörlerin katkılarıyla interaktif olarak şekillenen www.hapiste.net ve www.cezaevindestk.org web siteleri ile kamuoyuyla paylaşılıyor.

Program için tıklayınız

Lütfen katılım durumunuzu aşağıda iletişim bilgisi bulunan kişilere bildiriniz.

İletişim;

Ayşe Tek: a.ayse.tek@gmail.com 0 531 350 80 09
Zafer Kıraç: info@cezaevindestk.org 0 545 419 13 73

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği Ankara Ofisi; Necatibey Caddesi 27/11 Kızılay-Ankara

Proje Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA) programı kapsamında sürdürülmektedir.

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑